Letní divadelní festival bude letos na třech místech

19. 6. 2017 / Napsali o nás
Po loňské pauze se festival Olomoucké divadelní prázdniny vrací s novým názvem a v jiné podobě. Hlavním tahákem Moravského divadelního léta bude první uvedení populární činoherní inscenace Robin Hood pod širým nebem. A to hned na třech místech.

Návštěvníci se mohou těšit také na tragikomedii Woodyho Allena Central Park West a vystoupení hostujícího souboru La Komika z Bratislavy. Sedmý ročník festivalu potrvá od 25. srpna do 2. září.

„Tři představení se uskuteční v amfiteátru Korunní pevnůstky, jedno představení odehrajeme na pevnosti v Křelově a na začátku září se přesuneme do prostor zámeckého parku v Čechách pod Kosířem. Jsme odhodláni hrát za každého počasí a doufám, že k nám budou divadelní bohové milostivi,“ sdělil za pořádající Moravské divadlo Olomouc jeho ředitel Pavel Hekela. Amfiteátr v areálu Korunní pevnůstky pojme až 600 návštěvníků, v Křelově je více než 400 míst k sezení a v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem bude pro diváky přichystáno více než 200 židlí. „K dispozici budou i vstupenky na stání, zájemci si mohou přinést deky a usednout či ulehnout na travnaté plochy v okolí hlediště,“ doplnila vedoucí obchodního oddělení Moravského divadla Jitka Jahodová.

Vstupenky na jednotlivá představení v cenovém rozpětí 150 až 290 korun bude možné od 15. do 30. června zakoupit v pokladně Moravského divadla, od 1. července pak v informačním centru v podloubí olomoucké radnice, případně na webu Moravského divadla.

(ond)

Olomoucký deník, 19.6.2017